Szampony dziegciowe przy łuszczycy skóry głowy
Szampony dziegciowe przy łuszczycy skóry głowy
Hej, macie jakieś doświadczenia z szamponami dziegciowymi? Wszędzie je polecają na łuszczycę skóry głowy, ale podobno mają okropny zapach. Czy faktycznie da się to znieść i czy naprawdę działają?
-
Nataliaglik
- Użytkownicy
Re: Szampony dziegciowe przy łuszczycy skóry głowy
Dziegciowym nie dam rady myć, zapach dla mnie nie do zniesienia Ale dzięki za polecenie, próbowałam i podziwiam tych, którzy dają radę! Zamiast tego używam szamponu Psorisel – dużo łagodniejszy, bez tego charakterystycznego aromatu, a też fajnie oczyszcza i łagodzi łuskę.
Jak dla mnie ten dziegciowy ma dość znośny zapach, po spłukaniu praktycznie nic nie czuć. Ma w składzie ichtiol i daje naprawdę fajny efekt – łuska schodzi, skóra mniej się błyszczy. Ale fakt, im coś bardziej pachnie, tym większe ryzyko uczulenia – od mydeł po szampony. Jak szukasz alternatywy, to zobacz sobie zestaw Psorisel, działa podobnie, a zapach jest dużo delikatniejszy
Jak się człowiek przyzwyczai, to naprawdę da się lubić ten zapach Ja tak miałam – na początku dramat, a teraz używam cały czas i nawet go polubiłam. Dziegciowy działa dobrze, ale czasem zamieniam go z emulsją Psorisel na noc, żeby skóra się bardziej regenerowała.
-