Warzywniak. Zapomniane smaki
Warzywniak. Zapomniane smaki
Niezapomniane wrażenia Słodkawy pasternak, korzenny topinambur, szparagowa skorzonera, lekko gorzki jarmuż, wyrazista brukiew, soczyste kolorowe marchewki… Są warzywa, które choć dawniej często gościły na polskich stołach, dziś zostały niemal całkiem zapomniane. Niesłusznie! Smaczne, pełne wartości odżywczych, są zaproszeniem do kuchni pełnej fantazji. Przygotuj krem z brukwi z wędzonym twarogiem, risotto z topinamburem, grillowaną skorzonerę z konfiturą z białej cebuli i smażonym pstrągiem, a na deser ciasto z pasternakiem i limonkowym mascarpone. Tomasz Purol odkrywa na nowo zapomniane warzywa ze staropolskiej kuchni, pokazując je w eleganckiej, nowoczesnej i przede wszystkim przepysznej odsłonie!
- Załączniki
-
- warzywniak-zapomniane-smaki.jpg (12.98 KiB) Przejrzano 681 razy
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Smaki świata w kuchni makrobiotycznej
autor: admin. med. » 26 cze 2016, o 11:03 » w Wydawnictwa medyczne - 0 Odpowiedzi
- 1010 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
26 cze 2016, o 11:03
-
-
-
Szczepienia a niektóre choroby zapomniane
autor: Asystentka » 4 lis 2016, o 18:28 » w Co ciekawego w świecie służby zdrowia - 0 Odpowiedzi
- 950 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
4 lis 2016, o 18:28
-