zatoki
zatoki
Od jakiegoś czasu mam bóle głowy, mam zatkany nos . Zatykają mi sie uszy Spływa mi wydzielina po ścianie gardła.mam naprzemienne bóle jakby zębow raz prawa strona góra potem dól potem lewa strona dodam ze byłam u stomatologa z zębami jest wszystko dobrze) mam jakby lekko zdretwiały prawy policzek po dotknieciu pod oczami i nad oczami mam ból .Lekarz zalecił rtg zatok ale z opisu wynika, że "Zatoki przynosowe prawidłowo powietrzne". i nic wiecej .prosze o pomoc.
- Załączniki
-
- PA_na_siedzaco__OU_.jpg (84.88 KiB) Przejrzano 2439 razy
Re: zatoki
I jak się podłączę pod pytanie, mam podobnie, w planach prostowanie przegrody nosowej, próbowałem rożnych rzeczy na zatkany nos ale mało co pomaga
znacie jakieś skuteczne sposoby na odetkanie nosa, bo to mi najbardziej przeszkadza.

Niestety,niewiele można tu zdziałać.Jeśli nie pomaga leczenie farmakologiczne,inhalacje,naświetlania, pozostaje tylko zabieg chirurgiczny.
Ale czy przyczyną może być tylko krzywa przegroda?? Znam kilka osób które też mają krzywą a nie mają takiego problemu jak ja ;/ czy do zabiegu pozostaje mi się męczyć?
Nie u każdego są identyczne objawy, a tu jest nie tylko przewlekły stan zapalny co skutkuje skrzywieniem przegrody ale też niedrożność.
Czyli pozostaje mi czekać na zabieg, może to coś pomoże, różni lekarze różne rzeczy mi zapisywali ale efekt taki sobie, zobaczymy jak będzie po, na razie wspomagam się nasodrenem i inhalacjami, czy nagrzewanie lampą to dobry pomysł?
Nie rozwiązuje to problemu, a tylko doraźne działanie.Tym nie zlikwiduje się skrzywionej przegrody to jest stan stały.
Nie każda skrzywiona przegroda nosowa jest wskazaniem do zabiegu
Nie każda skrzywiona przegroda nosowa jest wskazaniem do zabiegu
U mnie własnie niby to ma pomóc, przynajmniej tak twierdzi laryngolog bo często te zapalenia łapię, trochę było lepiej a teraz znów coś sie przyplątało, teraz sobie tanśzy sinufast kupilem i to trochę pomogło, nos chociaż mam odetkany. Lampę pożyczyłem, nagrzewałem kilka razy i nic, efektu żadnego przynajmniej zauważalnego nie ma
To nie jest tak że włączy się lampę i już,na efekty trzeba czekać przynajmniej z 10 dni.A też na przegrodę nie pomoże.Tylko na śluzówkę.
-