Zielenina bez glutenu

Książki dla lekarzy,studentów,pacjentów pomocne w poznaniu leczenia i chorób
Asystentka

Zielenina bez glutenu

Post autor: Asystentka »

Autorka popularnego bloga kulinarnego „Zielenina” i wydanej książki kucharskiej Zielenina na talerzu zaprasza w kolejną podróż po zielonej, zdrowej i sezonowej kuchni. Tym razem wychodzi naprzeciw wszystkim, którzy nie tolerują glutenu lub są na niego uczuleni, a także miłośnikom bezglutenowych kasz, warzyw, owoców oraz innych naturalnych produktów. Okazuje się, że kasza to prawdziwa królowa kuchni, można z niej zrobić bezglutenowy chleb, ciasto i przepyszny budyń. Autorka postanowiła pokazać, że wegetariańskie gotowanie bez glutenu może być łatwe i przyjemne, a przy tym nie musi rujnować budżetu domowego. Książka została podzielona na części zgodne z porami roku, by w przystępny sposób doradzić, jak korzystać z sezonowych, lokalnych produktów. Kolorowe i pyszne dania oparte na polskich kaszach, warzywach oraz owocach tworzą zgraną całość z aromatycznymi ziołami i przyprawami.
Załączniki
zielenina-bez-glutenu.jpg
zielenina-bez-glutenu.jpg (4.08 KiB) Przejrzano 913 razy
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post