Żywność wysokoprzetworzona i cukrzyca
Żywność wysokoprzetworzona
Żywność wysokoprzetworzona utrudnia kontrolę cukrzycy każdego typu poprzez obniżanie wrażliwości na insulinę
Żywność wysokoprzetoworzona wydaje się łatwym rozwiązaniem na szybki posiłek w ciągu dnia. Niestety jest jedynie źródłem dużej ilości kalorii i niewielu wartości odżywczych, a także chemikaliów, które mogą wręcz utrudnić kontrolę cukrzycy typu 1 jak i typu 2 i innych typów.
Żywność wysokoprzetworzona obwiniana jest za sprzyjanie insulinooporności, tycie, wysokie ciśnienie tętnicze, a także zmianę flory bakteryjnej w jelitach, co ma również wiele poważnych, negatywnych skutków ubocznych.
Czym jest żywność wysokoprzetworzona? więcej: cukrzycapolska.pl
Żywność wysokoprzetworzona i cukrzyca
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Żywność fermentowana i probiotyczna
autor: Asystentka » 4 kwie 2017, o 12:41 » w Wydawnictwa medyczne - 0 Odpowiedzi
- 858 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
4 kwie 2017, o 12:41
-
-
-
Żywność prozdrowotna. Składniki i technologia
autor: admin. med. » 1 sty 2017, o 15:51 » w Wydawnictwa medyczne - 0 Odpowiedzi
- 981 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
1 sty 2017, o 15:51
-
-
-
Marnotrawimy żywność i to za znaczne pieniądze
autor: Asystentka » 7 lis 2016, o 07:14 » w Porady ZUS, przydatne informacje, adresy do stron pomocnych, o seniorach - 0 Odpowiedzi
- 1187 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
7 lis 2016, o 07:14
-
-
-
Jak naukowcy sprawdzają, czy producenci nie fałszują żywnośc
autor: admin. med. » 19 lip 2016, o 09:30 » w Co ciekawego w świecie służby zdrowia - 0 Odpowiedzi
- 988 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
19 lip 2016, o 09:30
-
-
-
Żywność funkcjonalna Najzdrowsze produkty z natury
autor: admin. med. » 1 sty 2017, o 16:07 » w Wydawnictwa medyczne - 0 Odpowiedzi
- 1004 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
1 sty 2017, o 16:07
-