Łuszczyca jakie sprawdzone leczenie

Choroby skóry, włosów, paznokci, nowotwory (czerniak złośliwy, rumień guzowaty)
Chorób, przenoszone drogą płciową,HIV
tomasz48
Użytkownicy

Łuszczyca jakie sprawdzone leczenie

Post autor: tomasz48 »

Witam, mam problem z łuszczycą na kolanach i łokciach.
Stosuję sterydy miejscowo i nawilżanie. Lecz nie przynosi długotrwałych efektów jedynie redukuje łuskę i skóra staje się miękka. Jakie przeprowadzić badania bądź jakie leki są sprawdzone aby wyleczyć tą chorobę. Załączam zdjęcia plam.
Załączniki
luszczyca.JPG
luszczyca-1.JPG
Dzony8

Re: Łuszczyca jakie sprawdzone leczenie

Post autor: Dzony8 »

Jedyne co mogę polecić to wizytę u dobrego specjalisty. Dermatolog specjalizujący się w chorobach typu łuszczyca czy AZS nie powinien mieć problemu z diagnozą. Polecam wizytę w centrum dermatologicznym. Ja dopiero tam usłyszałem poprawną diagnozę i ustalono leczenie, które pomaga. Nie powiem, żeby leki od razu były trafione, ale za drugim razem, to też niezły wynik. Trzeba też pamiętać, że potrzebny jest czas.
Amelia54

Post autor: Amelia54 »

Dzień dobry, interesuje mnie metoda leczenia łuszczycy promieniowaniem PUVA, czy ktoś może podzielić się szczegółami? A ostatnio przeczytałam [mod], że nie tylko stres i hormony, ale też problemy z wątrobą mogą mieć wpływ na rozwój łuszczycy :shock:
Kirru67

Post autor: Kirru67 »

Witam, na łuszczycę nie ma leku
można to tylko kontrolować
dermatolog tej [mod] kliniki doskonale radzi sobie z tym zadaniem
nink
Użytkownicy

Post autor: nink »

Cześć, zauważyłam, że w okresach większego stresu moje objawy łuszczycy na skórze głowy są bardziej nasilone. Czy ktoś z Was też to zauważył? Jak sobie radzicie, kiedy stres powoduje pogorszenie stanu skóry?
ailana
Przyjaciel
Przyjaciel

Post autor: ailana »

Hej, niestety stres ma ogromny wpływ na łuszczycę. U mnie to też działa jak zapalnik – jak tylko pojawia się większe napięcie, objawy od razu się nasilają. Staram się wtedy bardziej dbać o nawilżenie skóry i stosować delikatne produkty łagodzące. Pomaga mi też relaksacja, np. medytacja albo krótki spacer, żeby trochę się odstresować. Wiem, że to nie rozwiązuje problemu od razu, ale pomaga zminimalizować skutki. Jeśli masz możliwość, porozmawiaj z dermatologiem o dodatkowych środkach, które możesz stosować w takich sytuacjach.
[mod]
ODPOWIEDZ