Łuszczyca skóry głowy u dziecka – co realnie działa?

Choroby skóry, włosów, paznokci, nowotwory (czerniak złośliwy, rumień guzowaty)
Chorób, przenoszone drogą płciową,HIV
marlenaj
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Łuszczyca skóry głowy u dziecka – co realnie działa?

Post autor: marlenaj »

Mój syn ma nawracające zmiany łuszczycowe na głowie. Leczenie sterydowe pomaga tylko na chwilę, a potem wszystko wraca. Szukam czegoś, co działa długoterminowo i nie szkodzi delikatnej skórze dziecka. Co u was się sprawdziło?
Mbara
Użytkownicy

Re: Łuszczyca skóry głowy u dziecka – co realnie działa?

Post autor: Mbara »

Mój syn miał dokładnie to samo. Dwa lata męczarni, aż w końcu trafiliśmy do porządnego dermatologa. Dostał na start steryd w płynie – efekt był niemal od razu. Ale żeby nie wracało, trzeba było zadbać o pielęgnację między nawrotami. My stosujemy zestaw Psorisel – szampon i emulsję na noc. Delikatny skład, a efekty są.
artista
Użytkownicy

Post autor: artista »

Możesz też spróbować szamponów dla dzieci z atopią – mają prosty skład, są bardzo delikatne i dobrze natłuszczają. U nas przez jakiś czas działało to całkiem dobrze, zanim włączyliśmy konkretniejsze leczenie. Dodatkowo warto dorzucić np. płyn Psorisel – nie jest agresywny, a daje ulgę.
488458998_2001562240326774_7434266295541154294_n (1).jpg
magda31
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Post autor: magda31 »

Dobry dermatolog to podstawa. U mnie było podobnie – najpierw błędne diagnozy, leczenie na grzybicę, a dopiero później ktoś ogarnął, że to łuszczyca. Jak już jest rozpoznanie, to trzeba leczenie łączyć z sensowną pielęgnacją – niekoniecznie tylko sterydy. U mnie szampon Psorisel sprawdza się jako wsparcie między kuracjami.
ODPOWIEDZ