Mam dziwny kał,lepki i z nalotem. Co to oznacza? Czy to rak?
-
ewelina523
- Użytkownicy
po dzisiejszym wyproznieniu zobaczylam ze moj kal jest dziwnego koloru i ma taki dziwny lepki nalot koloru szaro-bialego a kal ogolnie jest jasno zolty. Boje sie ze to moze byuc zwiazane z rakiem odbytu mam 21 lat
-
dimedicus
Re: Mam dziwny kał,lepki i z nalotem. Co to oznacza? Czy to
Taki kolor stolca nie świadczy o zmianach nowotworowych.Przyczyn zmiany koloru stolca(szczególnie jeśli są sporadyczne)nie świadczą o zmianach chorobowych.Zależą od spożywanego pokarmu.Czy stosujesz jakieś leki?Jaka jest konsystencja stolca?Czy występują inne objawy oprócz stolca.Taki kolor stolca moze wskazywać na zaburzenia gastryczne.
-
ewelina523
- Użytkownicy
czasem mam tylko taki dziwny ucisk w okolicach kosci ogonowe. Konsystencja jest raczej normalna chdz krucha. nie biore zadnych lekow
-
dimedicus
Re: Mam dziwny kał,lepki i z nalotem. Co to oznacza? Czy to
Jeśli ten stan się będzie utrzymywać wskazane jest wykonać badanie kału.A na razie proszę przez kilka dni stosować dietę lekkostrawną,bez smażonego,tłustego,dużo pić wody mineralnej (nie gazowanej)mniej słodzić i bez słodyczy.Z leków Potas,bakterie kwasu mlekowego(Probiolac)Można dołączyć węgiel leczniczy(3 tabl. 4 x dn,rozpuścić w wodzie tak aby była konsystencja śmietany)
-