Witam
Zacznę od tego że mam 17 lat i nadwagę. Na początku stycznia będąc w szkole, złapała mnie biegunka i wysoka temperatura. 2 tygodnie później doświadczyłem tego samego, ale tym razem udałem się do lekarza, stwierdził on jakiegoś wirusa, po tygodniu spędzonym w domu wróciłem do szkoły, a problemy z załatwianiem były różne. Raz miałem zatwardzenie raz było normalnie. Przez ferie było tak samo, a do tego doszło uczucie niepełnego wypróżniania i dyskomfort. Dodam że czytałem o hemoroidach i objawy mam podobne, ale krwi czy jakiś śluzów nie doświadczyłem.
Podejrzenia o hemoroidy
-
dimedicus
Re: Podejrzenia o hemoroidy
tzn. jakie objawy?wingsofrebel pisze:czytałem o hemoroidach i objawy mam podobne, ale krwi czy jakiś śluzów nie doświadczyłem.
Objawy wskazują raczej na zaburzenia gastryczne.
-
wingsofrebel
- Użytkownicy
Teraz załatwiam się normalnie ale cały czas czuję dyskomfort, uczucie skorzystania z toalety jeszcze raz, ciężko mi to opisać bo nigdy czegoś takiego nie doswiadczylem
-
dimedicus
Sądzę,za wskazane zastosować jednorazowe zastosowanie środka przeczyszczającego a następnie stosować się do diety przy zatwardzeniach czy lekkostrawnej i reżim żywieniowy.(wszystko jest w dziale diet)
Jeśli stan się będzie powtarzać udać się do swojego lekarza a zaleci leki poprawiające perystaltykę jelit.
Proszę też stosować probiotyki(są bez recepty)
Jeśli stan się będzie powtarzać udać się do swojego lekarza a zaleci leki poprawiające perystaltykę jelit.
Proszę też stosować probiotyki(są bez recepty)
-