Witam,
Od 9 miesięcy cierpię na bóle mięśni , najpierw oba kolana, następnie mięśnie przy łopatkach , ramieniu i przedramieniu - te odczuwam najsilniej jako kujące piekące. Nie są one spowodowane przeciążeniami , mam prace przy komputerze. Oczywiście u lekarza byłem, zlecił tylko podstawowe badania krwi z czynnikiem reumatologicznym , zrobiłem też test na boreliozę wszystko w normie. Byle faszerowany lekami przeciwzapalnymi , maścią i itd. bez rezultatu , problem tylko się nasila, a na lekarza nie mam co liczyc, stwierdził że przemęczenie i tyle choć nie ma o tym mowy. Mam 36 lat , wysportowany , szczupły . Jakie jeszcze mogę zrobić badania , do jakiego lekarza się udać ?
Wielomiesięczny ból mięśni
-
CentrumSynergiaCH
- Użytkownicy
Re: Wielomiesięczny ból mięśni
Jeżeli w regionach bolacych nie było żadnego urazu, przeciążenia przez sport, prace fizyczną itd. to być może problem jest związany z obciążeniem natury emocjonalnej. Proszę przeanalizować czy w momencie kiedy to sie rozpoczęło nie było silnego stresu w Pana życiu i ciągnie się to do chwili obecnej. Stres podkręca pracę ukłądu współczulnego który mówiąc w uproszczeniu zwiększa napięcie mięśniowe. pozdrawiam
-