bóle głowy- głównie z tyłu ,
bóle karku,
zawroty głowy często przy schylaniu, czasem przy zawrotach głowy dochodzą dreszcze na karku,
problemy z pamięcią i koncentracją ,
osłabienie ,
problemy ze snem - ok 22-23 próbuję zasnąć i męczę się godzinę- dwie, coraz częściej budzę się w nocy przynajmniej raz, a gdy wstaję rano po ok 8-9 godz snu czuję się dalej śpiąca,
zdarzyło mi się kilka razy czuć się jakbym była pod wpływem alkoholu , kręciło mi się w głowie nawet gdy się położyłam, raz trwało to ok pół godziny i gdy poleżałam przeszło, innym razem trwało 2 godziny..
Około 3 lat temu szukałam pomocy u neurologa - diagnoza po rtg kręgosłupa szyjnego (o które musiałam ja prosić) spłycona lordoza szyjna- leczenie kroplami koniec badań.
W roku 2015 byłam u innego lekarza od razu dostałam skierowanie na badania i leki (w tym na rozluźnienie mięśni) , zrobiłam rtg odcinka szyjnego kręgosłupa opis " zniesiona lordoza kręg.C. Obniżona znacznie wys. przestrzeni m-k, cechy dyskopatii C5-C6. Obniżone nieco wys. sąsiadujących przestrzeni m-k. Drobne zm. zwyrodnieniowo-wytwórcze."
Robiłam również usg tętnic szyjnych - wynik będzie u lekarza. Czekam na TK głowy i dopiero wtedy będę miała wizyte u neurologa.
Co to może oznaczać?? Bardzo się martwię. Cały czas myślę. Już nie mam siły