Od trzech miesięcy towarzyszy mi ciągły ból żołądka. USG jest prawidłowe, morfologia również. Stwierdzono u mnie paciorkowca gronkowca złocistego a także kandydozę. Miesiąc temu dopadła mnie owsiki
Co to może być?
Bóle żołądka
Re: Bóle żołądka
Owsiki już są zaleczone, czytałam, że przyczyną tego wszystkiego może być bezkwaśność w żołądku, ale z czego te bezkwaśność by się brała?
-
dimedicus
Przyczyn jest przynajmniej z dziesięć, więc trudno ocenić co jest i jaki jest stan bez badań a tych badań jest kilka metod.
-
dimedicus
Można wykonać badanie pH
Zwykle takie badanie wykonuje się sondą cóż samemu się w domu nie wykona ale...
taki test można wykonać samodzielnie ale nie co dzień
Rano na czczo, gdy zrobisz się lekko głodny/a rozpuść pół łyżeczki sody oczyszczonej w pół szklanki ciepłej wody i wypij. Jeśli w ciągu około 60 sekund nie odbiję Ci się gazem (soda wymiesza się z kwasem solnym uwalniając dwutlenek węgla) to znaczy, że masz niedokwaszony żołądek i nie strawi on spożytych przez Ciebie białek.
Zwykle takie badanie wykonuje się sondą cóż samemu się w domu nie wykona ale...
taki test można wykonać samodzielnie ale nie co dzień
Rano na czczo, gdy zrobisz się lekko głodny/a rozpuść pół łyżeczki sody oczyszczonej w pół szklanki ciepłej wody i wypij. Jeśli w ciągu około 60 sekund nie odbiję Ci się gazem (soda wymiesza się z kwasem solnym uwalniając dwutlenek węgla) to znaczy, że masz niedokwaszony żołądek i nie strawi on spożytych przez Ciebie białek.
-