Ból kolana i barków

Choroby reumatyczne, zwyrodnienia układu kostno-stawowego, stany zapalnymi tkanki łącznej, rozpoznanie, leczenie oraz zapobieganie.
dimedicus

Re: Ból kolana i barków

Post autor: dimedicus »

Wykonać badanie krwi,jeśli będą nieprawidłowości to trzeba będzie wykonać już szczegółowe badania ale od razu zaznaczę,lekarz nie skieruje na takie badania,brak podstaw.
trzaski w kolanie mogą być związane z urazami,mikrourazami,przeciążeniem,zapalenie stawu,niedobór estrogenów czy nadwaga
krzysiu
Super Przyjaciel
Super Przyjaciel

Post autor: krzysiu »

to jak pojde na wyniki amylazy i lipazy to nie beda na mnie dziwnie patrzec heh? wiem nie jest pan jasnowidzem
dimedicus

krzysiu pisze:to jak pojde na wyniki amylazy i lipazy to nie beda na mnie dziwnie patrzec heh?
a niby dlaczego? każdy ma prawo wykonać takie badanie jakie chce o ile płaci.
krzysiu
Super Przyjaciel
Super Przyjaciel

Mam pytanie czasem jak przesuwam po tym guzku to jest takie coś na powierzchni jego jakby z czegoś się składał , to nie galaretka ale jakieś takie jakby małe elemenciki na nim które da się przesuwać - co to może byc?
dimedicus

A jak mam na odległość ocenić,to może być wiele albo nic.
krzysiu
Super Przyjaciel
Super Przyjaciel

Mam już chyba ostatnie pytanie czy w guzowatości kości piszczelowej zawsze musi być uczucie ciepla i drugie pytanie - czy w trakcie chodzenia może być jakgdyby tak,że napinają się mięśnie piszczelowe i przez to jakoś dziwnie się chodzi czy mięśnie mogą się napiąć tylko czworogłowe?Wszędzie piszą ,że w rakach kości występują spadki wagi i anemia - to prawda?
dimedicus

[Linkj] Utrata wagi przy chorobie nowotworowej

Napięcia mięśni mogą być różne,nie muszą być stałe,mogą być wybiórcze.
krzysiu pisze:Wszędzie piszą ,że w rakach kości występują spadki wagi i anemia - to prawda?
proszę poczytać utrata-wagi-spowodowana-rozwojem-chorob ... 13560.html
krzysiu
Super Przyjaciel
Super Przyjaciel

ja mam raczej napiecia miesni czworoglowych(nie zawsze) i w okolicach piszczeli. czyli w rakach kosci nie ma spadku wagi z tego co widze.
U mnie napięcia akurat są raczej na wieczór , a czy ten obręb guzowatości zawsze musi być ocieplony w tej chorobie?
dimedicus

Jak już zaznaczałem raz może być a raz nie.
krzysiu
Super Przyjaciel
Super Przyjaciel

Mam pytanko co do tych hemoroidów - nie brałem jednak tych czopków i jestem już 2 dzień no w sumie 1 i trochę po braniu tego biohespanu i nadal jak wycieram się to są ślady krwi , tak jakby stolec przechodził i coś drażnił boki odbytu i dlatego tak się dzieje , bo nawet czasem jak mnie swędzi i sobie chce tam podetrzeć to też się pojawi jakaś smużka - czyli ta krew jest w hemoroidach moze tych wewnetrznych?
ODPOWIEDZ