Czy są jakieś techniki leczenia, żeby zlikwidować albo choć zmniejszyć ten popęd? Zwłaszcza wiosną?
Jak zlikwidować popęd seksualny u mężczyzny?
Jak zlikwidować popęd seksualny u mężczyzny?
Mam 41 lat, a wciąż mi się chce seksu, zwłaszcza wiosną.
Potem na lato i jesień się trochę uspokaja, ale wiosną chodzę cały poirytowany i o niczym innym nie mogę myśleć. Mojej żonie popęd wygasł już 9 lat temu. Miałem nadzieję, że jak zacznę andropauzę, to przejdzie, ale andropauza w pełni, a popęd nie przechodzi. Masturbacja nie pomaga, wręcz przeciwnie.
Czy są jakieś techniki leczenia, żeby zlikwidować albo choć zmniejszyć ten popęd? Zwłaszcza wiosną?
-
dimedicus
Re: Jak zlikwidować popęd seksualny u mężczyzny?
Zdarzają się przypadki hiperseksualności i zwykle mają swoje przyczyny ale aby ustalić co jest przyczyna, trzeba wykonać badania( przyczyny mogą być psychiczne ale i fizjologiczne czy farmakologiczne)
Radzę skorzystać z wizyty u psychologa albo seksuologa. W zależności od przyczyny zleci odpowiednie leczenie.
Radzę skorzystać z wizyty u psychologa albo seksuologa. W zależności od przyczyny zleci odpowiednie leczenie.
-