Mam taki problem:
Po prawej stronie żołędzi mam lekko krwawiącą rankę. Sama z siebie nie krwawi, dopiero przy stymulacji członka. Niedawno miałem częściowe obrzezanie i teraz przy wzwodzie napletek schodzi pod rowek zażołędny i tam zostaje (w spoczynku pokrywa w całości żołądź). Więc przy stymulacji napletek nie nachodzi ponownie na żołądź (nie wiem, czy to dobrze, czy nie). Czy to wynik obtarcia? Przy przemywaniu wodą (zwykłą) poczułem w tamtym miejscu ból (szczypanie+pieczenie).
Jak to zaleczyć? Wystarczy poczekać, czy może jakaś maść, Octanisept, coś innego?
Zastanawia mnie też, czy nie mam zapalenia żołędzi. Wygląda na suchą.
Rana po prawej stronie żołędzia lekko krwawiąca
-
dimedicus
Re: Rana po prawej stronie żołędzia lekko krwawiąca
Bez obejrzenia nie mogę ocenić.
Czy napletek schodzi czy nie i czy powraca,nie ma istotnego znaczenia na co dzień. Nie mogę ocenić ile tego przyczyną jest przebyty zabieg.
Proszę o zdjęcia, a na razie stosować dezynfekcję.
Czy napletek schodzi czy nie i czy powraca,nie ma istotnego znaczenia na co dzień. Nie mogę ocenić ile tego przyczyną jest przebyty zabieg.
Proszę o zdjęcia, a na razie stosować dezynfekcję.
Oto zdjęcia:
2 pokazują ranke po prawej stronie
1 żołędź od góry
1 napletek podczas wzwodu
2 pokazują ranke po prawej stronie
1 żołędź od góry
1 napletek podczas wzwodu
Kod: Zaznacz cały
imgur.com/2glpkV0
imgur.com/Vk4MV4A
imgur.com/tymrpow
imgur.com/SgOjACN-
dimedicus
To mi wygląda na nadżerkę i trzeba podejść do lekarza.
Wysyłam ostatnie zdjęcie, gdzie jest dobra ostrość i widać wyraźnie.
Czym jest ta nadżerka? W internecie znajduję tylko odniesienia do macicy. Skąd się bierze to coś i czy to na pewno to, a nie zwykłe obtarcie?
Kod: Zaznacz cały
imgur.com/j9PtfDV-
dimedicus
Nadżerki występują nie tylko u kobiet. Na podstawie zdjęcia nie można ocenić jednoznacznie, być może to tylko infekcja czy grzybica.Można na razie zastosować krem na grzybice miejsc intymnych (cena ok 3,5 bez recepty)
-