Twardy i skurczony penis w trakcie spoczynku
-
Blasterm92
- Stały Bywalec

Re: Twardy i skurczony penis w trakcie spoczynku
Miałeś rację, czyli ta przepuklina jest powodem tych problemów z członkiem ?
Są jakieś sposoby na to by sie jej pozbyć, żeby jakoś wróciło wszystko na swoje miejsce czy jedynie operacyjnie?
Są jakieś sposoby na to by sie jej pozbyć, żeby jakoś wróciło wszystko na swoje miejsce czy jedynie operacyjnie?
-
dimedicus
Rehabilitacja(ćwiczenia Metodą McKenziego),wzmocnienie mięśni.
W dziale rehabilitacji są ćwiczenia.
Na tym etapie problemów z kręgosłupem lędźwiowo-krzyżowym brak kwalifikacji do zabiegu operacyjnego.
W dziale rehabilitacji są ćwiczenia.
Na tym etapie problemów z kręgosłupem lędźwiowo-krzyżowym brak kwalifikacji do zabiegu operacyjnego.
-
Blasterm92
- Stały Bywalec

A czy takie problemy z kręgosłupem, tzn taka przepuklina (nie wiem czy jest duża czy nie, czy to powazny problem, nie mam na ten temat pojecia) to coś poważnego? czy jest opcja aby to "pokonac" w nie inwazyjny sposób?
Dodam że plecy w części lędźwiowej zaczeły mnie boleć dopiero od około 2 tygodni i jest to ból jedynie po wysiłku fizycznym w pracy. Mam też w połowie zdrętwiały duży palec u prawej stopy od około 3 miesięcy ale nie wiem czy to ma jakiś związek z kręgosłupem czy po prostu złe buty w pracy.
Dodam że plecy w części lędźwiowej zaczeły mnie boleć dopiero od około 2 tygodni i jest to ból jedynie po wysiłku fizycznym w pracy. Mam też w połowie zdrętwiały duży palec u prawej stopy od około 3 miesięcy ale nie wiem czy to ma jakiś związek z kręgosłupem czy po prostu złe buty w pracy.
-
dimedicus
tylko za pomocą jw zaznaczyłem.Trzeba proces zmian zatrzymać.Na poprawę wzwody to już trzeba będzie udać się do seksuologa lub urologa,może zlecić leki.Blasterm92 pisze:czy jest opcja aby to "pokonac" w nie inwazyjny sposób?
niestety,najprawdopodobniej, to też przyczyna od kręgosłupa.(wymaga potwierdzenia w badaniach neurologicznych)Blasterm92 pisze:Mam też w połowie zdrętwiały duży palec u prawej stopy od około 3 miesięcy ale nie wiem czy to ma jakiś związek z kręgosłupem czy po prostu złe buty w pracy.
-
Blasterm92
- Stały Bywalec

Dziękuje za odpowiedzi, dziś rano przez około 10-15 minut ćwiczyłem metodą McKenziego i chciałbym zapytać jak często i po ile minut ćwiczyć? tak mniej więcej chociaż.
Ćwiczyłem coś takiego że leże na brzuchu i unoszę głowę do góry podpierając się na łokciach, 10-15 sekund i wracam do pozycji leżącej. Zrobiłem około 8-10 serii, potem polozylem sie na plecach i podciagałem nogi do siebie.
Ćwiczyłem coś takiego że leże na brzuchu i unoszę głowę do góry podpierając się na łokciach, 10-15 sekund i wracam do pozycji leżącej. Zrobiłem około 8-10 serii, potem polozylem sie na plecach i podciagałem nogi do siebie.
-
dimedicus
ćwiczenia po 10 cykli każde,minimum to 30 minut czym więcej tym lepiej max do 1 h.
Z początku 15-20 minut i co kilka dni dokładać czas.Zasada,nic na siłę a stopniowo. Jakby się pojawiały bóle (nie zakwasy) przerywać ćwiczenia i zaczynać bez dużych obciążeń,nie przesilać.
Z początku 15-20 minut i co kilka dni dokładać czas.Zasada,nic na siłę a stopniowo. Jakby się pojawiały bóle (nie zakwasy) przerywać ćwiczenia i zaczynać bez dużych obciążeń,nie przesilać.
-
Blasterm92
- Stały Bywalec

Dzięki za rady, zastosuje się do nich, lecz ciągle mam wrażenie że ten mój problem jest spowodowany dużymi żylakami bądź czymś z krążeniem żylnym. W zależnosci od dnia jest jako tako, czasem lepiej, czasem gorzej. Wczoraj byłem przez większość dnia z dziewczyną, wieczorem przez dłuższy czas, gdy robilismy co nieco miałem wzwod, po wszystkim gdy opadł członek, zrobił się twardy dosłownie jak kamień i strasznie skurczony, po czym zaczął boleć i nie mogłem go nawet rozmasować żeby to przeszło. Nie wiem czy to spowodowane jest tą przepukliną w kręgosłupie czy jakims krążeniem w członku.
-
dimedicus
Przyczyną mogą też być zmiany w kroczu,tu mogą też wynikać z kręgosłupa, czy czasem nie występuje priapizm.
Bez osobistej wizyty w gabinecie się nie obejdzie ale trzeba znaleźć lekarza urologa który nie odfajkuje problemu.
Bez osobistej wizyty w gabinecie się nie obejdzie ale trzeba znaleźć lekarza urologa który nie odfajkuje problemu.
-
Blasterm92
- Stały Bywalec

Mam takiego lekarza urologa, lecz prywatnie musze czekać do niego aż miesiąc, jest dobry i są do niego duze kolejki. Czyli mam rozumieć że nie da się cofnąć tej przepukliny ćwiczeniami, w taki sposób żeby ją "napchnąć" spowrotem na swoje miejsce, jedynie da się zatrzymać by się nie powiekszała?
-