Witam,
Będę miał usunięcie stulejki w znieczuleniu ogólnym - z tym związane jest pierwsze pytanie - jak wygląda takie znieczulenie. Zastrzyk w kręgosłup, maska z gazem na twarz, kroplówka...? Druga rzecz jaka mnie zastanawia, to lekarz mi powiedział, że od dnia przyjęcia dopiero po 4 dniu mnie wypuszczą. Dlaczego tak późno?
Ile godzin przed zabiegiem nie należy jeść i pić i druga kwestia czy podczas znieczulenia ogólnego jest cewnikowanie?
PS Zastanawia mnie też dlaczego znieczulenie miejscowe na mnie nie zadziałało (wszystko czułem, przez co zabieg nie został wykonany). Oraz co ze świadomą narkozą? Może mnie spotkać przy takim zabiegu?
Usunięcie stulejki w znieczuleniu ogólnym i pobyt w szpitalu
-
dimedicus
Re: Usunięcie stulejki w znieczuleniu ogólnym i pobyt w szpi
To już jest kwestia uzgodnień z anestezjologiem ale uważam że w tym przypadku wystarczy analgosedacjaMłokos97 pisze: jak wygląda takie znieczulenie. Zastrzyk w kręgosłup, maska z gazem na twarz, kroplówka...?
1. dzień przyjęcie i badania ,być może nawet zabieg plastyki
2 dzień jeśli był zabieg 1 dnia,pozostanie obowiązkowe a jeśli zabieg będzie dnia drugiego to dnia 3 dnia obserwacja lub wyjście
Nie ma potrzeby być hospitalizowanym dni 4 ale skoro są u pana problemy neurologiczne,lekarz woli poobserwować wiec może to być dni 4 i wyjście.
Jest zasada jeśli są jakieś komplikacje, lepiej pacjenta przetrzymać aniżeli mieć problem.
albo źle wykonane albo czasem tak bywa że znieczulenie nie objęło całego nerwu przewodzącego ale są też osoby na których takie znieczulenie nie działa.Młokos97 pisze:dlaczego znieczulenie miejscowe na mnie nie zadziałało
-