Guzek/kulka nad lewym jądrem
Re: Guzek/kulka nad lewym jądrem
Do tego dziwnego otepiałego bólu bo tylko on pozostał choć niekiedy potrafi mnie tam mocniej zaboleć/taki chwilowy średnio mocny, reszta znikła, dzisiaj z nowości w jednym momencie było mi dziwnie ciepło ale to od siedzenia raczej z nogą na nogę, martwi mnie dyskomfort w wewnętrznych częściach ud no i jak kucłem i wstałem to dość średnio zabolało mnie w pachwinach jakby, w mosznie raczej nie a do lekarza dostane się niestety dopiero po weekendzie...
-
dimedicus
Cóż mogę oceniać bez badania,być może stan zapalny,być może uciskać na nerw.Nie jest to bardzo stan poważny i można wytrzymać do badania.Chociaż na pewno powoduje dyskomfort psychiczny
Niestety, psychika dużo robi, człowiek od razu myśli najgorsze, zaczyna sobie wyobrażać cuda, myśli że coś jest i nagle zaczyna wszystko boleć ... zostaje mieć nadzieje ; )
Jak czytam to niby nie pasuje do wodniaka, ale bardziej do żylaków albo zapalenie prostaty, całkiem możliwe że od tego cholernego roweru + zimno i zrobiło swoje choć dziwne bo nigdy tego nie miałem no ale, jak to się mówi zawsze musi być ten 1 raz; pasuje mi też przepuklina pachwinowa choć to w ogóle mega dziwna sprawa bo robiłem do tej pory nie takie ostre ćwiczenia na nogi że wysiłek na rowerze wypada blado przy tym a to by mnie tak załatwiło ? eh, dziwne.
Jak czytam to niby nie pasuje do wodniaka, ale bardziej do żylaków albo zapalenie prostaty, całkiem możliwe że od tego cholernego roweru + zimno i zrobiło swoje choć dziwne bo nigdy tego nie miałem no ale, jak to się mówi zawsze musi być ten 1 raz; pasuje mi też przepuklina pachwinowa choć to w ogóle mega dziwna sprawa bo robiłem do tej pory nie takie ostre ćwiczenia na nogi że wysiłek na rowerze wypada blado przy tym a to by mnie tak załatwiło ? eh, dziwne.
Jeśli wrzuciłbym zdj to da się ocenić choć trochę sytuację ?
Starałem się przełożyć wizytę na dziś ale nawet prośby i mówienie że boli etc. ( nie boli ale chciałem jak najszybciej) w naszym kraju nie pomagają, zapłacisz=idziesz od razu ale mam ich gdzieś, nie po to jestem zarejestrowany żeby bulić za każdą pierdołe.
Czy mógłbym wyjść na rower czy raczej się powstrzymać do czasu wizyty u lekarza ?
Starałem się przełożyć wizytę na dziś ale nawet prośby i mówienie że boli etc. ( nie boli ale chciałem jak najszybciej) w naszym kraju nie pomagają, zapłacisz=idziesz od razu ale mam ich gdzieś, nie po to jestem zarejestrowany żeby bulić za każdą pierdołe.
Czy mógłbym wyjść na rower czy raczej się powstrzymać do czasu wizyty u lekarza ?
-
dimedicus
nie widzę przeciwwskazań o ile nie wystąpią objawy bólowe i nie przeciążać.Jak będą wyniki zobaczymy co dalej.Karorrr pisze:Czy mógłbym wyjść na rower czy raczej się powstrzymać do czasu wizyty u lekarza ?
Byłem, przejechałem tylko około 25 km a u mnie to malutko i... na 95% albo i więcej dyskomfort jest zlokalizowany w okolicy lewej pachwiny lub tej kulki o której pisałem, może ona coś uciska? a jeśli pojawia się jakiś dyskomfort w okolicy jąder to tak jakby pod nimi/z tyłu a tam są chyba te najądrza? już się naczytałem tyle o tym... ale żeby jakoś specjalnie bolało to nie, niekiedy tylko zapulsuje/zakłuje raz jedno raz drugie jądro albo jakiś czas boli któryś z nich i przestaje, bardziej kiedy stoję ale do lekarza i tak pójdę bo tak mi to stracha narobiło i dalej męczy że szkoda gadać :/
-
dimedicus
Bardzo możliwe że to żylaczek powrózka nasiennego ale dopiero w badaniu palpacyjnym a najlepiej usg będzie wiadomo.
A jeśli pojawiła się przeźroczysta wydzielina z penisa ale po oddaniu moczu dopiero która ma taki charakterystyczny zapach, jakby ropny, coś w ten deseń to znaczyłoby że jest jednak jakiś lekki stan zapalny skoro praktycznie nic nie boli ? bo dziś zauważyłem coś takiego ale żadnych innych dolegliwości związanych z oddawaniem moczu czy jego wyglądem/zapachem nie, poza tym że przy mocniejszym naciśnięciu podczas oddawania moczu pojawił się zaś ten ułamkosekundowy pulsacyjny/kłujący ból. Zauważyłem jeszcze że kiedy próbuje podnieść jądra siłą tego wszystkiego w środku to wtedy potrafi zaboleć jak wyżej. Może to wszystko promieniowac na okolice np. podbrzusze ?
Jak wezmę jakiś np Aponaproxen albo Urofuraginum (to mam na stanie) to nie zaszkodzi raczej nie ?
Cała dolegliwość jest chyba w tych żyłach/nasieniowodach w górnej części moszny czy co tam jest :lol: a o wynikach badań na pewno powiadomię tak co jakby ktoś miał coś takiego to mógł przeczytać ale nikomu tego nie życzę
PS. Przepraszam też za ten natłok pytań itd ale strach ma wielkie oczy niestety... najgorsza jest niepewność, jeszcze to czekanie na lekarza...
Jak wezmę jakiś np Aponaproxen albo Urofuraginum (to mam na stanie) to nie zaszkodzi raczej nie ?
Cała dolegliwość jest chyba w tych żyłach/nasieniowodach w górnej części moszny czy co tam jest :lol: a o wynikach badań na pewno powiadomię tak co jakby ktoś miał coś takiego to mógł przeczytać ale nikomu tego nie życzę
PS. Przepraszam też za ten natłok pytań itd ale strach ma wielkie oczy niestety... najgorsza jest niepewność, jeszcze to czekanie na lekarza...
-
dimedicus
możeKarorrr pisze: Może to wszystko promieniowac na okolice np. podbrzusze ?
zaszkodzić nie ale po co się truć,do czasu kiedy nie ma diagnozy ,nie ma sensu czegokolwiek stosować,może być to lek całkowicie z zbędny który nie pomoże. Nie leczy się objawów a przyczynę.Ostatecznie można zastosować lek p.zapalny i p.bólowyKarorrr pisze:Jak wezmę jakiś np Aponaproxen albo Urofuraginum (to mam na stanie) to nie zaszkodzi raczej nie ?
Potrzebne jest badanie,bez tego nie ruszymy
No tak, przyznam że zdążyłem wziąć chyba 3 te uro a w ulotce pisze że można nawet 4x2 tabletki na dobę :shock: i w ostatnim czasie ze 3x aponaproxen i jakby lekko zelżało. Dziękuję za pomoc i stosunkowo szybkie odpowiedzi <brawo> ale spytam jeszcze o coś bo w sumie przyda się to na przyszłość a z tych wszystkich fachowych opisów w necie nie sposób niekiedy wyegzekwować to co się akurat chce...
O co chodzi z tym wiszeniem moszny ? Czy to może się różnic w zależności jak kto jest zbudowany, gruby/chudy etc czy są jakieś normy ?
I z tym uczuciem ciężkości - jeśli byłoby coś źle to mam się czuć tak jakbym miał kilka kg między nogami ?
No i stwierdzenie "miękkie jądra" - to co, mają się uginać jak piłka jakaś plażowa że można ja ścisnąć do połowy objętości czy po prostu mają być lekko miękkie jak, jak, jak jajko na twardo ? :lol:
bo nie do końca rozumiem te 3 kwestie.
PS. Nie wiem czy to ma znaczenie choć przyznam że mam tak od zawsze więc może ten typ tak ma, jak chce mi się bardzo sikać to ide i robie natomiast jak chce mi się umiarkowanie lub słabo to muszę stanąć ze 2-3sek żeby zaczęło lecieć, to jest ok czy nie ?
O co chodzi z tym wiszeniem moszny ? Czy to może się różnic w zależności jak kto jest zbudowany, gruby/chudy etc czy są jakieś normy ?
I z tym uczuciem ciężkości - jeśli byłoby coś źle to mam się czuć tak jakbym miał kilka kg między nogami ?
No i stwierdzenie "miękkie jądra" - to co, mają się uginać jak piłka jakaś plażowa że można ja ścisnąć do połowy objętości czy po prostu mają być lekko miękkie jak, jak, jak jajko na twardo ? :lol:
bo nie do końca rozumiem te 3 kwestie.
PS. Nie wiem czy to ma znaczenie choć przyznam że mam tak od zawsze więc może ten typ tak ma, jak chce mi się bardzo sikać to ide i robie natomiast jak chce mi się umiarkowanie lub słabo to muszę stanąć ze 2-3sek żeby zaczęło lecieć, to jest ok czy nie ?
Ostatnio zmieniony 8 maja 2016, o 09:26 przez Karorrr, łącznie zmieniany 1 raz.
-