Po septoplastyce nosa
Re: Po septoplastyce nosa
dostalem w koncu diagnozę ,,przewlekle zapalenie zatok"
dostałem antybiotyk zinnat 500mg 2x1
moje objawy to ból gardła przewlekły, sucha śluzówka, rano pełno strupów, do tego gęsty śluz ktory trudno wydmuchać, słabszy węch i zatyka mi się dziurka, raz lewa raz prawa prawie na 100% oraz czasami co jakiś czas spływa mi coś po gardle. Trochę poczytałem o tym antybiotyku i wydaje się, że ma wiele skutów ubocznych czy nie lepsza byłaby substancja czynna Amoksycylina ? lek dostałem od rodzinnego dlatego trochę niepewnie się czuje
pozdrawiam
dostałem antybiotyk zinnat 500mg 2x1
moje objawy to ból gardła przewlekły, sucha śluzówka, rano pełno strupów, do tego gęsty śluz ktory trudno wydmuchać, słabszy węch i zatyka mi się dziurka, raz lewa raz prawa prawie na 100% oraz czasami co jakiś czas spływa mi coś po gardle. Trochę poczytałem o tym antybiotyku i wydaje się, że ma wiele skutów ubocznych czy nie lepsza byłaby substancja czynna Amoksycylina ? lek dostałem od rodzinnego dlatego trochę niepewnie się czuje
pozdrawiam
-
dimedicus
Każdy antybiotyk ma skutki uboczne chociaż nie wystąpią one u wszystkich chorych stosujących ten preparat. Proszę pamiętać, że oczekiwane korzyści ze stosowania leku są z reguły większe, niż szkody wynikające z pojawienia się działań niepożądanych.
Amoksycylina jest lekiem I rzutu a Zinnat II i szerokim spektrum działania
Amoksycylina jest lekiem I rzutu a Zinnat II i szerokim spektrum działania
dzisiaj troche podotykałem migdałek wacisikiem i troche ropy zeszło, zniknie samo czy raczej leczyć?
dzisiaj wzialem 1 tabletke zinnatu i po ok. 3-4h dostałem biegunki, niestety teraz znowu, biore linext forte po 2 tabl, moge cos jeszcze zrobic? spokojnie kontynuować?
-
dimedicus
Może to być skutek uboczny antybiotyku
probiotyk proszę stosować 3-4 godziny przed antybiotykiem lub po.
I proszę pamiętać antybiotyk po jedzeniu
probiotyk proszę stosować 3-4 godziny przed antybiotykiem lub po.
I proszę pamiętać antybiotyk po jedzeniu
moge laczyc miansaryne z antybiotykiem? biore tylko 10 mg i powoduje to u mnie zaparcia (zespol jeltia drazliwego biegunka)
antybiotyk mialem na 5 dni, dzisiaj 6 dzien juz nie mam antybiotyku i dopiero widze wyrazna poprawe (odetkany nos)
powinienem jeszcze brać czy to wystarczy? gardło pobolewa dalej troche
powinienem jeszcze brać czy to wystarczy? gardło pobolewa dalej troche
-
dimedicus
Powinno wystarczyć a konsekwencją bólu gardła może być właśnie stosowanie antybiotyku.
-